In eigen huis
Afgerijpt
Keurslager Theys Van Edom beschikt heden over een eigen rijpkamer waar luchtvochtigheid en luchtcirculatie optimaal zijn om het rundsvlees van diverse rassen op traditionele wijze te laten rijpen. Enkel het beste vlees komt hiervoor in aanmerking.
Voor onze klanten, waaronder ook de betere bistro’s, sterrenzaken, traiteurs, en collega slagerijen en delicatessenwinkels, beschikken wij over een uitgebreid gamma aan internationale runderrassen die we afrijpen en verwerken in eigen huis.
Hieronder vind je een overzicht van welke Dry Aged vlees variëteiten de Theys Van Edom aan kan bieden. Met onze passie, kennis en drang om nieuwe smaken te ontdekken willen we ook jou graag verwennen.
Het besterven (rijpen) van vlees is essentieel voor de goede smaak. Het droogrijpen (dry-aging) van rundsvlees is een proces waarbij de enzymen inwerken op de eiwitten waardoor het vlees malser wordt. Anders dan bij vacuüm gerijpt vlees waar na verloop van tijd een iets zure smaak optreedt, blijft de smaak van dry-aged vlees zoet. Door de blootstelling van vlees aan de lucht droogt het in, waardoor een strenge, super malse steak ontstaat. Deze verliest tijdens en na het bakken minder vocht.
Hieronder vind je een overzicht van welke Dry Aged vlees variëteiten de Theys Van Edom aan kan bieden. Met onze passie, kennis en drang om nieuwe smaken te ontdekken willen we ook jou graag verwennen.
België |
||
Witblauw | Entrecôte vers | |
Filet pure | ||
Côte à l’os | ||
Dry aged entrecôte | ||
Roodbont | Entrecôte (4-6 weken gerijpt) | |
Côte à l’os | ||
Frankrijk |
||
Salers | Entrecôte dry aged (4-6 weken) | |
Côte à l’os | ||
Aubrac | Entrecôte dry aged (4-6 weken) | |
Côte à l’os | ||
Charolais | Entrecôte dry aged (4-6 weken) | |
Côte à l’os | ||
Blond d’aquitaine | Entrecôte dry aged (4-6 weken) | |
Côte à l’os | ||
Limousin | Entrecôte dry aged (4-6 weken) | |
Côte à l’os | ||
Filet pure | ||
Normandie (présalé) | Entrecôte dry aged (4-6 weken) | |
Côte à l’os | ||
Italië |
||
Piëmontese | Entrecôte dry aged (4-6 weken) | |
Côte à l’os | ||
Filet pure | ||
Chianina | Entrecôte dry aged (4-6 weken) | |
Côte à l’os | ||
Filet pure | ||
Engeland |
||
Ierse prime | Entrecôte dry aged (4-6 weken) | |
Côte à l’os | ||
Hereford | Entrecôte dry aged (4-6 weken) | |
Côte à l’os | ||
Black Aberdeen | Entrecôte dry aged (4-6 weken) | |
Côte à l’os | ||
Zwitserland |
||
Simmenthaler | Entrecôte dry aged (4-6 weken) | |
Côte à l’os | ||
Nederland |
||
Hollsteiner | Entrecôte dry aged (4-6 weken) | |
Côte à l’os | ||
Maas Rijn Ijssel | Entrecôte dry aged (4-6 weken) | |
Côte à l’os |